İzoleli Terminal Sıkma Presi

İzoleli Terminal Sıkma Presi Nedir?

İzoleli Terminal Sıkma Presi, kesilen elektrik kablolarına papuç takma işlemini gerçekleştirir. İzole edilmiş sapı sayesinde güvenliği ön planda tutmaktadır. Günümüzde elektrik sektörü de başta olmak üzere birçok sektörde olumlu anlamda birçok değişim, yenilik ve ilerleme olmuştur. Bu yenilik ve değişimlere uğrayan sektörlerde çalışanların güvenliği ve iş verimliliği ön planda tutulup, ayrıca çalışanların işlerini kolaylaştırmak için yardımcı olacak olan birbirinden farklı el aleti üretilmiştir. Elektrik sektörü de bu sektörlerden bir tanesi olup hayatımızın her alanında yer edinmiştir. Ulaşımda, evde, işte hayatımızın her alanında elektriğin yeri çok büyüktür. Elektrik sektörü bu kadar ilerlemiş durumdayken kullanılan el aletleri de haliyle hem daha kullanışlı hem de daha güvenli hale geliyor. Elektrik sektörü çalışanlarının güvenliği ve işlerini daha hızlı yapabilmeleri için işlevsel olarak birbirinden farklı el aletleri üretilmekte olup sektör çalışanlarının beğenilerine sunulmuştur. Bu el aletlerinden çoğu izole kaplı sap ya da gövdeye sahip olup, elektrik çarpmalarının büyük ölçüde önüne geçilmesine yardımcı olmuştur.

İzoleli Terminal Sıkma Presini Ne  İçin Kullanırız?

İzoleli terminal sıkma presleri, bağlantı için kullanılan elektrik kablolarının kendi boyutlarında pabuçlar ile sıkılmasında kullanılan pensedir. İzoleli terminal sıkma penselerinin sap kısmı yalıtıma uygun bir malzemeden üretilmiştir. Ayrıca izoleli terminal sıkma presininde çene kısmı çelikten üretilmiştir. İzoleli terminal sıkma pensesi ile kabloyu sıkmadan önce farklı bir pense yardımıyla dışında ki izole kısmın söküm işlemi yapılmaktadır. İzoleli terminal sıkma pensesinin çene kısmı değiştirilebilir olup birden farklı ölçüde ki pabuç için aynı pense kullanılabilir. Bu pabuçlar metal bir malzemeden üretilmekte olup iletken görevi görmektedir. İzoleli terminal sıkma pensesi tarafından sıkılan kablolar farklı bir aparata takılmaktadır.

İzoleli Terminal Sıkma Presinin Özellikleri

İzoleli terminal sıkma presiyle kullanılan pabuçların boyutları, sıkılacak olan elektrik kablosunun boyutuna göre farklılık gösteriyor. Elektrik kablosunun boyutuna uygun hem pabuç hem de izoleli terminal sıkma penselerinin çene kısmı mevcuttur. İzoleli terminal sıkma presiyle tutuşu bir hayli güç olan küçük olan pabuçların ve kabloların tutuşu oldukça kolay hale gelmiştir. Elektrik sektörü çalışanlarının güvenli ve daha rahat bir şekilde işlerini yapmalarına katkı sağlayan izoleli terminal sıkma penseleri sektör çalışanları tarafından çokça kullanılıyor durumda.

Yorumlar